Welkom op bpnee.nl

Agenda

een lokale afdeling
van vereniging Milieudefensie
Bpnee home
Links en adressen
"Schreeuw het van de dijken"
Luister naar het Lied

going to the frogs
za 9 augustus 2008
Natterjack Concert
20.00 CHRONICSOUNDZ.COM
BANDS: JUNKMAN'S CHOIR - BEATZERS - THE PEDRO DELGADOS
DJS: YKE - LANCCE - RUDE MONKEY - KOLDUN -
ALE: ASTERBROUWERIJ
FROM SUNDOWN TILL MIDNIGHT: Natterjack TOADS concert Bufo calamita
locatie: Buurtboerderij Spaarndammerdijk 319
red de Trugstreeppad
december 2007
Red de Trugstreeppad

Speel het spel op recyclederuimte.nl en win een diner in een mooi opgeknapt bedrijfspand
Recyclederuimte.nl
damslapen tegen kraakverbod
Vr 07 juli 2006
Damslapen tegen kraakverbod
Indymedia verslag
Slaapwandeling op de Dam
meer foto's
going to the frogs
za 17 juni 2006
Going to the toads
18.00 EKO benefietmaaltijd
20.00 VIDEO Rugstreeppad + VEEJEE CHRONICZ
22.00 GOING TO THE TOADS concert Bufo calamita
all night: EKO-bar
locatie: Buurtboerderij Spaarndammerdijk 319
vrijdag 3 maart Sterrenkijkdag op de Buurtboerderij vrijdag 3 maart 2006 va 18:00
Landelijke Sterrenkijkdag
op de Buurtboerderij

BP NEE ! kookt een EKO sterrenmenu va 18:00 uur
de Volkssterrenwacht Amsterdam komt met telescopen naar de Boerderij
vsa.intouch.nl
www.sterrenkijkdagen.nl
Lichtvervuiling door BP pomp bedreigt sterrenkijkers
30 december Ekologisch Benefiet Diner op de Buurtboerderij vrijdag 30 december 2005 va 18:00
Ekologisch Benefiet Diner en Symposium
op de Buurtboerderij

Spaarndammerdijk 319
3 gangenmaaltijd + muziek + terugblik actie jaar + behaalde successen
* hef het (eko)glas met BPNEE! *
GEEN POMP IN HET PARK OOK NIET IN 2006 !

peak oil
8 november 2005 20:00 uur
Lezing Peak-oil Amsterdam
Lokatie: de Waag, Nieuwmarkt 4, Amsterdam
Ieder jaar consumeren we meer olie terwijl er steeds minder olie ontdekt wordt. Maar hoelang gaat dit nog goed oftewel, wanneer "piekt" de wereld olie productie en is er steeds minder olie beschikbaar? Is er nog genoeg tijd om een energiecrisis te voorkomen?
Op 8 november organiseert Stichting Peak Oil Nederland een lezing- en discussieavond waar diep zal worden ingegaan op het probleem en de timing van de olieproductiepiek. meer..

going to the frogs
3, 4 en 5 juni 2005
Going to the Frogs #3
Een kwakend, krakend, zaligmakend paddenconcert in de weilanden van het Westerpark.
De zeldzame rugstreeppad geeft op vrijdag 3 juni, zaterdag en zondag 4 en 5 juni na zonsondergang een benefiet-concert voor BP NEE ! De opbrengsten worden gebruikt voor het bekostigen van de juridische processen voor het behoud van de biotoop van de rugstreeppad in het Westerpark.
Tijdens het concert verzorgt het BP NEE ! team heerlijke ekologische drankjes en hapjes.
Op vrijdag 3 juni vanaf 18.00 uur heerlijke EKOlogische maaltijd op de buurtboerderij.
This concert is meant as an introduction of the rugstreeppad and their habitat to members of the public. There is no conductor, the choir is merely a chorus of a protected species of toads (Bufo calamita) that live in the Overbrakerpolder. The concert starts one hour after sunset and is expected to end at the croak of midnight.
Verzamelpunt bij de Buurtboerderij, Spaarndammerdijk 319
29 april Ekologische Benefietmaaltijd op de Buurtboerderij
vrijdag 29 april 2005
Ekologische Benefietmaaltijd
reserveer per e-mail of 020-6246533
Buurtboerderij, Spaarndammerdijk 319
route-kaartje
19 maart Benefiet Pakhuis Afrika
Zaterdag 19 maart 16:00 tot zondag
The Revenge of the Toads
in Pakhuis AFRIKA
Oostelijke Handelskade 19 / Jan Schaefferbrug
Benefiet- Manifestatie- Bands- DJ's- workshop- theater- veiling- gedichten- Eko maaltijd- afterparty
meer..
foto's..
Met optreden van Aja Waalwijk vrijdag 18 februari 2005
Ekologische Benefietmaaltijd
Met een optreden van Staatsdichter
Aja Waalwijk
Geen pomp in het park
5 sept 2004
Kijk op de Wijk 2004
Stadsdeel Westerpark organiseerde ook dit jaar weer het festival Kijk op de Wijk, met als motto: informatie, plezier en gezelligheid. Allerlei organisaties uit het stadsdeel presenteerden zich op dit evenement dat zo’n vijfduizend bezoekers trok.
Slide Show26 & 27 juni 2004
Festival Globalisering
Universiteit van Amsterdam - Roeterseiland
BP NEE heeft tijdens het festival globaliseren twee workshops gegeven in het kader van 'de rol van de markt'.
Sinds het dominante (vrije)marktdenken ook de overheid in de houtgreep heeft genomen door budgetfinanciering en de verplichting tot publiek-private samenwerking worden grote delen van het publieke domein verkocht aan private partijen, dit krijgt vorm op globaal én op locaal niveau.
In stadsdeel Westerpark, het dichtsbebouwde stadsdeel van Amsterdam en op een na armste wijk van Nederland, heeft het bestuur de monumentale gebouwen van de voormalige westergasfabriek voor één gulden aan projectontwikkelaar MAB verkocht, onder voorwaarde dat de gebouwen worden gerenoveerd. van haar zijde stelde de MAB als voorwaarde dat het stadsdeel een representatief park met een groot manifestatieterrein zou aanleggen en onderhouden, aanvullend eisen waren een garantstelling voor het krediet en een financiŽle bijdrage in de renovatie. Het stadsdeel heeft een dure, Internationale, ontwerper in de hand genomen: de aanlegkosten bedroegen tot nu toe 12 miljoen euro, het onderhoud kost 0,5 miljoen per jaar - dit terwijl 60% van de bomen dood is, zij hebben massaal zelfmoord gepleegd !
Om dit allemaal te bekostigen werd het stadsdeel door wethouder Peer (VVD) van de Gemeente Amsterdam onderdruk gezet om ook met andere marktpartijen te gaan samen werken, een bevriende relatie (Mobil / BP) wou graag een benzine en LPG tankstation openen aan de Transformatorweg. Het stadsdeel besloot voor twintig jaar een stuk van het park, dat bovendien onderdeel uitmaakt van de hoofdgroenstructuur 'De Brettenzone' voor tweehonderdduizend gulden per jaar aan de oliemaatschappij te verpachten.
BP NEE ! is tegen deze uitverkoop van het publieke domein aan een marktpartij, samen met De Groene Reael en De Vrienden van het Westerpark zetten zij zich in voor het behoud van natuur- en recreatiewaarden en bestrijden zij de olielobby en het als maar toenemende autoverkeer, met alle bijbehorende gevolgen voor gezondheid en welzijn.
juni 2004
Rugstreeppad infiltreert in kunstwereld
Teike Asselbergs en Elias Tielman van kunstenaarscollectief Orgacom (www.orgacom.nl) hebben in Westerpark onderzoek gedaan naar de belangen en interpretaties van de openbare ruimte.
Uiteindelijk liepen ze tegen de Rugstreeppad (Bufo calamita) op die van grote invloed is op de inrichting van de openbare ruimte in het stadsdeel. Een medewerker van de dienst stadsdeelwerken verklaarde tegenover hen: "zodra ze gesignaleerd worden kun je niet veel meer doen dan ze over hun bolletje aaien".
Orgacom heeft T-shirts met daarop het logo van de rugstreeppad en betonnen Rugstreeppadden gemaakt. Deze zijn in op verschillende locaties in de openbare ruimte van het stadsdeel geplaatst en kunnen door bewoners worden verplaatst; hierdoor kunnen bewoners symbolisch en praktisch openbare ruimte claimen of mengen met privé-ruimte, bijvoorbeeld als de padden in tuinen belanden.

Zie ook Nieuwe domeinen
De Staatskrant over Nieuwe Domeinen

BP NEE ! is blij met deze aandacht voor het niet vanzelfsprekende karakter van openbare ruimte; de Rugstreeppad en haar habitat dreigen het slachtoffer te worden van de al te grote vanzelfsprekendheid hiervan voor Homo sapiens - kapitalist.
Een werkelijk groot liberaal schreef:
"It is not good for a man to be kept perforce at all times in the presence of his species. Nor is there much satisfaction in contemplating the world with nothing left to the spontaneous activity of nature; with every rood of land brought into cultivation, which is capabel of growing food for human beings, every flowery waste or natural pasture plowed up, all quadrupeds or birds which are not domesticated for man’s use exterminated as his rivals for food, every hedgerow or superfluos tree rooted out, and scarcely a place left where a wild shrub or flower could grow without being eradicated in the name of improved agriculture.
It is scarcely necessary to remark that a stationary condition of capital and population implies no stationary state of human improvement. There would be as much scope as ever for all kinds of mental culture, and moral and social progress; as much room for improving the Art of Living and much more likelihood of its being improved, when minds cease to be engrossed by the art of getting on." John Stuart Mill, 1848, Principles of Political Economy, p. 752-6.

going to the frogs
4 en 5 juni 2004
Going to the Frogs #2
Een kwakend, krakend, zaligmakend paddenconcert in de weilanden van het Westerpark.
De zeldzame rugstreeppad geeft op vrijdag 4 juni en zaterdag 5 juni na zonsondergang een benefiet-concert voor BP NEE ! De opbrengsten worden gebruikt voor het bekostigen van de juridische processen voor het behoud van de biotoop van de rugstreeppad in het Westerpark.
Tijdens het concert verzorgd het BP NEE ! team heerlijke ekologische drankjes en hapjes.
This concert is meant as an introduction of the rugstreeppad and their habitat to members of the public. There is no conductor, the choir is merely a chorus of a protected species of toads (Bufo calamita) that live in the Overbrakerpolder. The concert starts one hour after sunset and is expected to end at the croak of midnight.
Verzamelpunt bij de Buurtboerderij, Spaarndammerdijk 319
9 april Ekologische Benefietmaaltijd op de Buurtboerderij vrijdag 9 april 2004 va 18:00
! NEE BP ! SYMPOSIUM
Eet mee met BPNEE op de Buurtboerderij

Brandnetelsoep, ei met cakehoed, verrassingen
Pasen is een heidens feest: laat de rugstreeppad kwaken !
Ekologisch-kookteam: Angeline, Hélenè, Aafje, Parkwolfje, scepter: boreas, muziek: Gofferjé en vrienden, special acts: J.W.

13 februari Ekologische Benefietmaaltijd op de Buurtboerderij vrijdag 13 februari 2004 va 18:00
Ekologische Benefietmaaltijd
op de Buurtboerderij.

Spaarndammerdijk 319
reserveer per e-mail
of 020-6246533
8 december debat veiligheid A10-zuid 8 december 2003
Debat over de gevaarlijke transporten over de A10 rond Amsterdam.
Zalencentrum van den Adel, Touwslagerij 11, Amstelveen.
Foto: Bert Jansen, dodelijk ongeval met lpg-tankwagen bij Eindhoven op 15 juli 2003
lees meer...
Je bent uitgenodigd voor een feestelijke Benefietmaaltijd vrijdag 7 november (h)eerlijke ekologische 3 gangenmaaltijd op de BuurtBoerderij.
Met producten uit eigen tuin. Kosten: 5 euro, De opbrengst komt voor 100% ten bate van de actie om het Westerpark Tankstationvrij, en kikkervol te houden.
Live act: Paul Paul Gofferjé op trekharmonica.
Opgave via 020-6246533 of e-mail

Het park dat u niet kreeg 7 sep 2003 Presentatie van 'Het park dat u niet kreeg'
foto's - video - cd - actie - enzovoorts t.o.v. het stadsdeelkantoor. Lees meer..
Je bent uitgenodigd voor een feestelijke Benefietmaaltijd za 6 sep 2003 kookt BP NEE ! een (h)eerlijke ekologische 3 gangenmaaltijd op de BuurtBoerderij.

vr 30 mei 2003 BP-NEE Diner vanaf 18:00 uur
Op de buurtboerderij Spaarndammerdijk 319

21 feb 2003 BP-NEE en de Groene Reael hebben het beroep tegen de kapvergunnning van Westerpark gewonnen.
Sinterkikker 3 dec 2002 Sinterkikker, een kruising tussen Sinterklaas en een kikker, sprak vorige week dinsdagavond de stadsdeelraad streng toe. Actiegroep BP-Nee greep het naderende Sinterklaasfeest aan om opnieuw duidelijk te maken tegen de bouw van een BP-tankstation bij het park te zijn.
Meer..
Dave en Peter 1 sep 2002 was een feestelijke dag op de Spaarndammerdijk en rond de Buurtboerderij
met aandacht voor de geschiedenis en natuur van de dijk en polder en de consequenties van de dreigende komst van een BP LPG-tankstation in het park.
Rondrit over de oude zeedijk met ponywagen door Nico + tentoonstelling met foto's en tekeningen, beschilderen van de Boom-Tipi door kinderen en optreden zangers David Rovics en Peter Heijmen.
Peter is de schrijver en zanger van het actie-lied Schreeuw het van de dijken.
Meer..
Zaterdag 31 augustus 2002 op de Dam in Amsterdam werd een grote hoeveelheid solidariteitsbetuigingen verzameld en verstuurd naar de directie van BPDeze site wordt regelmatig vernieuwd.
E-mail naar e-mail om op de informatie-lijst te komen.
Je ontvangt dan mail vooraf aan acties.
Meer info: Paul Gofferjé / de Groene Reael tel 020-6246533

Home